ZonMw kent de subsidie toe aan Pro Persona Research voor “The Power of Peers”

Woensdag 08 december 2021

Op aanvraag van prof. dr. Jan Spijker, dr. Janna Vrijsen en promovendus Dorien Smit, ontvangt Pro Persona Research en het Radboudumc een subsidie binnen het programma ‘Praktijkgericht onderzoek in de GGz: persoonlijk en maatschappelijk herstel’ van ZonMw. De komende twee jaar wordt het onderzoek uitgevoerd in nauwe samenwerking met patiëntenverenigingen en herstelinitiatieven: de Depressie Vereniging, de Nederlandse GGz, Ixta Noa

De aanvraag is ontstaan vanuit het eerdere project ‘de Kracht van Depressie’, waarin we een online peer support community hebben ontwikkeld: Depressie Connect. Dit platform is ingebed bij de Depressie Vereniging: het geeft mensen met depressie een laagdrempelige mogelijkheid om (anoniem) lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in het omgaan met depressie. Uit onderzoek blijkt de omgeving te functioneren als leeromgeving, waar deelnemers oefenen en reflecteren op het omgaan met depressie.

In ‘The Power of Peers’ breiden we deze leeromgeving uit: we ontwikkelen een functie waar deelnemers van ‘Depressie Connect’ begeleid worden naar een betekenisvolle plek in de samenleving. In dit project willen we graag samenwerken met landelijk bestaande herstelinitiatieven, zodat we deelnemers kunnen toe leiden naar een offline herstelplatform, als opvolger van online peer support.  

 


Naar het nieuwsoverzicht